Mini-seminar - Licht Verteerbaar - op 27/04 tijdens architect@work

Dit jaar zal de jaarlijkse ‘Promotiedag Duurzame Verlichting’ uitzonderlijk niet doorgaan vanwege de vele andere activiteiten die op stapel liggen. Zo is er de Kick-off van de cluster Groen Licht Vlaanderen begin april, alsook het 20-jaar bestaan van het Laboratorium voor Lichttechnologie in het najaar. Gezien de jarenlange samenwerking tussen Groen Licht Vlaanderen en Energik vzw werd als alternatief, gekozen om een mini-seminar te organiseren naar aanleiding van de beurs architect@work (Expo Kortrijk) eind april.

Het mini-seminar ‘Licht Verteerbaar’ staat geprogrammeerd binnen de randmanifestaties van de beurs en zal doorgaan op donderdag 27/04 van 14.00u tot 15.00u.

Tijdens de sessies worden op een toegankelijke en didactische manier enkele van de hete hangijzers binnen de verlichtingstechnologie  uitgediept.  Beide specialisten van het Laboratorium voor Lichttechnologie willen zo het beurspubliek alert maken rond de onderwerpen ‘Verblinding’ en ‘Licht en Welzijn’, die sinds de intrede van led zeer actueel zijn.

 

Programma:

14.00 uur: ‘Licht en welzijn: zijn leds slechter of beter dan gloeilampen?’

                     Peter Bracke – KU Leuven Technologiecampus  Gent, Laboratorium voor Lichttechnologie

14.30 uur: ‘Wees niet blind voor verblinding’

                    Wouter Ryckaert – KU Leuven Technologiecampus Gent, Laboratorium voor Lichttechnologie

De toegang voor dit mini-seminar is gratis, mits geldige aanmelding voor de beurs.

Meer info via http://kortrijk.architectatwork.be/nl/randmanifestaties/