Groen Licht Vlaanderen 2020

 Dit project is afgelopen. Alle informatie over het nieuwe project 'Innovatief bedrijfsnetwerk Groen Licht Vlaanderen' en de vzw werking vindt u via onze nieuwe website www.groenlichtvlaanderen.be

 

 

        

Als gevolg van de ontwikkeling en productie van de nieuwe lichtbronen is de verlichtingssector volop in beweging. Verlichting omvat echter nog veel andere aspecten zoals visueel comfort, armatuurbouw, het verlichtingsontwerp, architectuur en interieur design, intelligente lichtsturing en daglichttoetreding. Bovendien moet ook de aandacht voor energie-efficiënte oplossingen blijven bestaan.

Voor elk van deze aspecten bieden zich ook veel nieuwe uitdagingen en opportuniteiten aan. Deze uitdagingen passen onmiskenbaar in internationale tendensen die niet kunnen genegeerd worden. In een geglobaliseerde economie moeten onze bedrijven hierop tijdig kunnen inspelen. Dit vereist kennis, vertrouwen in nieuwe technologie, begeleiding bij implementatie en het prikkelen van de markt.

De verlichtingssector kan zich niet veroorloven een afwachtende houding aan te nemen in deze boeiende verlichtingstijden, waarin technologische (r)evoluties zich in een razendsnel tempo ontwikkelen. Aanwenden van kennis en inzetten op innovatie is de enige manier waarop de Vlaamse bedrijven differentiatie en diversificatie van producten en diensten zullen kunnen realiseren met een meerwaarde t.o.v. buitenlandse concurrenten. Het project ‘Groen Licht Vlaanderen 2020’ wil hieraan tegemoet komen.

Dit project wordt uitgevoerd met de steun van IWT (sinds 01/01/2016 VLAIO) binnen het programma van VIS-trajecten en loopt van 2011 tot 2017 in een  samenwerking tussen KU Leuven - Technologieampus Gent (Laboratorium voor Lichttechnologie), WTCB (Labo's  'Licht' en 'Duurzame Ontwikkeling'), Tecnolec en Universiteit Hasselt (onderzoekgroep ArcK van de Faculteit Architectuur en kunst).

     

De gebruikersgroep (VIS - Vlaams Innovatie Samenwerkingsverband) is een consortium van een zestigtal organisaties en bedrijven uit de verlichtingssector. Meer gegevens over deze partners vindt u in de rubriek ‘Partners’ van deze website. Bedrijven die willen aansluiten kunnen contact opnemen met de contactpersoon. Meer informatie over de werking en het lidmaatschap is terug te vinden via de 'downloads' van Groen Licht Vlaanderen.

Groen Licht Vlaanderen is op zijn beurt aangesloten bij volgende organisaties:

    Logo_7thFramework_EU

 

Meer informatie

De contactpersoon voor Groen Licht Vlaanderen 2020 is Catherine Lootens  - KU Leuven, Technologiecampus Gent (Laboratorium voor Lichttechnologie

Afbeelding: